Billiga bostadslån

Billiga bolån – jämför billiga bostadslån bostadsrättslån huslån & villalån

Billiga bolån? Du söker ett billigt bolån och det är väl ganska givet att man vill ha ett billigt bostadslån när man ska köpa bostad – du söker billiga bolån för du vill inte betala mer än nödvändigt för ditt bolån. Det är ganska enkelt att säga att man vill hitta det billigaste bolånet, men för att sen hitta det billigaste bolånet så krävs lite mer och det är inte så enkelt som det låter. Du måste lägga ned lite tid på att hitta rätt bolån. Därutöver så är förmodligen räntan det ett av de avgörande kraven för vilket bolån du väljer i slutändan.

Vad ska du tänka på när du söker efter billiga bolån?

En sak du måste tänka på och prioritera är självklart räntan som banken erbjuder eller rättare sagt vill för att ge dig och låna ut pengar till ditt bostadslån. Räntan kommer att påverka valet av bank och bolånet som du tar. Ju lägre ränta desto bättre och billigare bolån helt enkelt. En låg ränta är ett steg närmare ett billigt bolån.

Stirra dig inte blind enbart på räntan då du även bör ta hänsyn till fler parametrar när du ska välja ditt bolån. Tänk på att ett bolån numera är ju uppdelad i minst två delar, ett bottenlån där du lämnar bostaden som säkerhet och ett topplån som är ett vanligt blancolån (ett lån utan säkerhet). Bottenlånet är vanligast den billigaste delen av bolånet pga att man har villan eller bostadsrätten som säkerhet och topplånet är det dyrare delen bolånet då  ingen säkerhet lämnas för lånet.

Bottenlån och topplån

Fördelningen mellan bottenlån och topplån skiljer sig mellan bankerna. Ha det i åtanke när du förhandlar med bankerna så att du inte blandar äpplen med päron. Bottenlånet är den viktiga faktorn för att få ett billigt bostadslån så se till att få en billig räntabottenlånet så är du ett steg närmare  det billigaste bolånet.

Rörlig ränta kontra fast ränta

Rörlig ränta eller fast ränta på bostadslånet. Vilken typ av ränta du väljer på ditt bolån kommer att påverka om ditt bolån är billigt eller dyrt. Det kan ibland bli så att du får ett billigare bolån om du har fast ränta och ibland så du ett dyrare bostadslån ifall du har en rörlig ränta. Vad som är rätt här går inte att säga i förväg utan är något som du själv måste ta ställning till i samband med att du sätter din budget.

Tänk är på att bankerna kan vara hala i den nuvarande monopolliknande bolånemarknad. Priset på bolån, dvs räntan varierar hela tiden och bankerna är inte snabba på att sänka räntorna. Detta innebär att banken som först erbjöd billiga bolån inte alltid behöver vara det bästa alternativet utan andra banker kan tänka sig att sänka räntan ytterligare för att konkurrera och attrahera ny bolånekunder.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.